Castiga bani jucand MarketGlory

marketgloryIntroducere

Market Glory este un joc online care poate fi jucat direct in browser. Este un simulator economic, politic, social si militar, unde poti sa transformi moneda virtuala din joc in bani reali pe care poti sa-i retragi.

Fiecare jucator are urmatoarele posibilitati :

 • sa munceasca
 • sa lupte
 • sa infiinteze companii si sa ofere locuri de munca
 • sa vanda si sa cumpere diferite produse
 • sa construiasca o organizatie proprie
 • sa participe la război si sa obtină grade militare
 • sa faca parte din guvern si chiar sa-l conduca
 • sa recomande jocul la prieteni si cunostinte

Drumul spre succes in Market Glory se realizeaza printr-o strategie proprie, de catre fiecare jucator în parte. Nu exista limite de timp sau obstacole. Unii isi vor atinge obiectivele propuse mai repede, iar altii mai târziu. Unii vor petrece mai mult timp in joc, iar altii mai puțin. Unii vor incerca sa se dezvolte pe mai multe planuri, iar altii se vor canaliza pe un singur plan. Toate acestea sunt permise si fiecare opteaza pentru propriul sau drum. Cel mai important este ca jucatorul sa fie prezent in Market Glory si sa dezvolte ceva care sa-i dea satisfactie in acest joc. Ca si in viata reala, succesul este rezultatul unei activitati care se bazeaza pe actiune si perseverenta. In oricare domeniu al vietii, cel care nu renunta va ajunge sa-si indeplineasca toate obiectivele.

 In viată, fiecare sansa trebuie valorificata la momentul oportun. Multi oameni pierd timpul pe internet, fara sa fi caștigat vreodata ceva. Jocul Market Glory ofera posibilitatea ca timpul petrecut in fata calculatorului, navigand pe internet, sa aduca, pe langa placerea virtuala, si creșterea veniturilor.

Prin urmare, succesul in Market Glory iti poate oferi nu doar o satisfactie in cadrul jocului, dar in acelasi timp  si un venit in viata reala. Pentru a putea retrage bani din joc trebuie sa ai in cont suma minima de 20€. La retragere se percepe un comision de 20% din suma retrasa. Modalitatile de reatragere sunt prin Skrill sau Neteller.

Echipa Market Glory nu garanteaza ca toata lumea va atinge succesul, pentru ca acesta depinde de strategia fiecărui jucător, dar asigura ca totul este corect, transparent si cu sanse egale pentru fiecare.

Dovada ca din acest joc poti sa faci bani sunt chiar eu. In data de 01.05.2016 am cerut o retragere de 20 Euro, iar dupa 9 zile am primit banii in contul Neteller. Termenul era de maxim 10 zile.

marketglory1

A mai urmat o plata in data 30.08.2016 de 20 Euro,

marketglory2

iar ultima plata este din data de 08.10.2016 tot de 20 Euro

marketglory3

La retragere comisionul Market Glory este de 20%. De aceea am primit in cont doar 16 Euro.

Ghid practic

In continuare voi prezenta cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti maximizezi castigurile chiar si fara nici o investitie initiala.

Inregistrare si setari generale

 • Inregistreaza-te dand click AICI. Completeaza adresa ta de email si alege-ti o parola.

2016-03-11_192618

 • Daca meniurile nu sunt in limba romana, schimba limba in care este afisat jocul din partea dreapta sus a ecranului, ca in imaginea de mai jos

2016-03-11_193008

 • Pentru a primi in joc bonusuri cu 25% mai mari, descarca aplicatia Market Glory Client DigiPass pentru PC sau Android si porneste de fiecare data jocul cu ajutorul acestei aplicatii.

2016-03-11_1936482016-03-11_193859

Bonusurile de 25% pentru lupte si munca le vei primi numai daca apare butonul cu portocaliu pe care scrie MG Activated, ca in imaginea de mai jos

2016-03-11_194453

Prima zi de joc

In prima zi de joc iti vei indeplini sarcinile intr-un mod deferit de restul zilelor. Asta din cauza ca ai in balanta 0 Ron.

Primul lucru pe care va trebui sa il faci este sa muncesti. Pentru asta vei intra in meniul din partea de sus a ecranului pe Munca -> Locuri de munca

2016-03-11_195547

O sa-ti apara toate locurile de munca disponibile, dar de fiecare data vei putea sa muncesti doar la primul din lista, acesta oferind salariul cel mai mare.

2016-03-11_195946

Poti sa muncesti o data la 24 de ore. Daca astazi muncesti la ora 19.00, maine vei putea munci doar incepand cu ora 19.00. Salariul pe care il primesti este calculat in functie de productivitatea pe care o ai. In prima zi, dupa cum vezi, productivitatea este 1. Salariul afisat la locul de munca este pentru 8 ore de lucru si pentru 1000 puncte de productivitate. Pentru a-ti calcula salariul pe care il vei primi aplica formula: Salariu afisat x productivitate / 1000. In exemplul din imaginea de mai sus salariul primit este 301.60 x 1 / 1000 = 0.3016.

Retine ca pentru orice venit incasat vei plati un impozit catre guvern si catre persoana care te are ca referal. Atfel din toate sumele care le primesti va trebui sa scazi aceste impozite ca sa vezi cu cat mai ramai doar pentru tine. Poti sa revezi toate incasarile tale din sectiunea Inventar, meniul Incasari, aflat in partea stanga a paginii.

Felicitari! Ai castigat primii tai bani in acest joc.

Acesti bani vor trebui reinvestiti in energie. Cu cat ai energie mai mare, cu atat vei avea castiguri mai mari. Acestea fiind zise, sa trecem mai departe si sa cumparam energia necesara pentru a putea lupta si pentru a castiga bani mai multi de pe urma luptelor.

Energia o putem creste in mai multe feluri: citind ziare, consumand lapte,  preparate culinare, vin, cafea si branza. In prima zi singura sursa de energie pe care ne-o putem permite sunt ziarele. Un ziar ne ofera 0,3 puncte de energie indiferent de pretul pe care il platim pentru achizitia acestuia. Cauta sa cumperi ziarele cele mai ieftine pentru a-ti maximiza castigurile. Vei gasi ziare cu 0,01 Ron. Acestea sunt cele mai cautate ziare si vor disparea cel mai repede. Daca gasesti ziare cu acest pret le poti cumpara fara ezitare. Daca iti place continutul sau pretul ziarului poti sa il votezi, iar cele mai votate ziare vor fi premiate. Doar cu ajutorul acestor premii este posibil ca pretul sa fie atat de mic astfel incat producatorul acestui ziar sa nu iasa in pierdere.

Ziarele le cumperi din meniul Acasa (pagina principala a jocului). Pentru a cumpara un ziar trebuie sa dai click pe butonul verde cu pretul ziarului.

2016-03-11_210432

Numarul maxim de ziare pentru care primesti energie este de 10 bucati. Incepand cu ziarul numarul 11 nu mai primesti puncte de energie, deci nu are rost sa cumperi mai multe. Daca ai reusit sa cumperi 10 ziare, vei primi 3 puncte de energie, iar in total vei avea 4. Daca nu iti ajung banii din munca prestata in prima zi sa cumperi 10 ziare, atunci cumpara doar de cat ai bani.

Acum ca te-ai relaxat si te-ai incarcat cu energie din cititul ziarelor esti pregatit sa dai cele 10 lupte din care vei castiga bani. Pentru asta mergi in meniul Lupta -> Lupte referali

2016-03-11_212032

In functie de ora la care intri sa dai aceste lupte vei gasi o lista cu mai multi jucatori sau vei gasi doar trainerul. In timpul zilei vei gasi doar trainerul. Noaptea dupa ora 1:00 o sa apara si referalii liberi. Daca castigi lupta cu un referal liber, acesta va deveni referalul tau pana la sfarsitul zilei si vei primi un procent cuprins intre 10% si 20% din toate incasarile lui, in functie de energia pe care o ai. Cu cat energia ta este mai mare, cu atat vei castiga mai mult de pe urma referalului tau.

Pentru a da o lupta apasa butonul Ataca din dreptul jucatorului pe care vrei sa-l ataci sau din dreptul trainerului.

2016-03-11_212501

O lupta dureaza 10 minute, timp in care nu vei putea da o alta lupta si nici nu vei putea fi provocat la lupta de catre altcineva. Lupta cu trainerul o vei castiga de fiecare data. Lupta cu un alt jucator o vei castiga doar daca totalul punctelor tale de atac este mai mare decat totalul punctelor de aparare ale adversarului tau.  Daca nu gasesti un referal care sa aiba mai putine puncte de aparare decat punctele tale de atac atunci lupta doar cu trainerul. Pentru luptele de referali nu ai nevoie de arme.

2016-03-12_015512

In cazul din imaginea de mai sus, desi adversarul meu are cumparata o arma de atac, iar eu nu am nici o arma, datorita faptului ca am energie 25.97 iar el are energie 1, totalul punctelor mele de atac sunt mai mari decat totalul punctelor lui de aparare. In chenarele incadrate cu portocaliu poti vedea punctele tale si punctele lui. Daca punctele tale sunt mai mari decat ale adversarului apasa butonul Ataca acum.

Pentru fiecare lupta castigata vei primi un bonus din partea guvernului. Acest bonus se voteaza periodic de catre guvern si este afisat tot timpul in partea de sus a ecranului. Daca ai pornit jocul cu ajutorul aplicatiei, vei primi un bonus cu 25% mai mare.

Valoarea bonusului la o lupta se calculeaza astfel: Castig = Bonus Lupta x Energie / 100. Daca ai reusit sa cumperi 10 ziare si ai 4 puncte de energie, iar bonusul de lupta este cel din imaginea prezentata undeva mai sus (7.00 Ron + 25%), atunci pentru prima ta lupta vei primi 8.75 x 4 / 100 = 0.35 Ron. Din acesti bani se scad impozitele (de obicei 35%).

Dupa ce dai 10 lupte ai terminat sarcinile pentru prima zi de joc.

Felicitari pentru indeplinirea cu succes a sarcinilor aferente primei zile de joc!

Important de retinut!
Energia scade cu 5% pe ora, cu 10% cand dai lupte, cu 50% cand muncesti. Pentru a maximiza castigurile da luptele imediat dupa ce ai cumparat ziarele. Dupa ce ai terminat o lupta, dupa expirarea celor 10 minute, da imediat lupta urmatoare.

Zilele urmatoare

Incepand cu ziua 2 ordinea indeplinirii sarcinilor se schimba si va ramane asa pe tot parcusul jocului:

 1. Se cumpara energie
 2. Se dau cele 10 lupte
 3. Se munceste

In primele zile vei avea bani doar pentru a cumpara  cele 10 ziare. Dupa ce vei avea in cont cel putin 2-3 lei poti incepe sa cumperi urmatorul produs care iti da energie: laptele. Acesta il cumperi din meniul Piete -> Piata locala

2016-03-11_223040

In fereastra care se deschide vei intra la Mancare – Lactate – Calitate superioara, introduci la cantitate 1 si apesi butonul Cumpara.

2016-03-11_223504

Laptele de calitate inferioara iti ofera 1 punct de energie, cel de calitate normala 3 puncte, iar cel de calitate superioara iti ofera 5 puncte de energie. Cel mai rentabil este sa alegi pe cel de calitate superioara, deoarece poti sa-l consumi doar o data la 24 de ore. Daca ai cumpara lapte de calitate inferioara sau normala nu poti folosi mai multe bucati pentru ca nu poti consuma mai mult de 1 litru de lapte pe zi.

In functie de pretul ziarelor, ar trebui ca dupa 5-6 zile de joc sa ai suficienti bani sa poti cumpara si lapte. In acest moment ordinea sarcinilor va fi:

 • citit ziare
 • consumat lapte
 • 10 lupte
 • munca

Dupa inca 5 zile de joc, adica prin ziua 10-11, ar trebui sa ai bani sa poti cumpara zilnic si urmatorul produs care ofera energie suplimentara: Preparatele culinare. Acestea sunt tot de 3 feluri (calitate inferioara, normala si superioara). Cele mai rentabile sunt la fel cele de calitate superioara pentru ca ofera 5 puncte de energie.

2016-03-12_022131

Spre deosebire de lapte, preparatele culinare nu se consuma imediat ce sunt cumparate. Ele sunt stocate in inventarul nostru si se consuma automat la ore fixe (ora serverului). Aceste ore sunt: 03:15; 09:15; 15:15; 21:15. Preparatele raman la noi in inventar pana la ora specificata, moment in care se consuma 1 bucata si se primesc 5 puncte de energie. Deci energia nu se distribuie imediat cum au fost cumparate produsele ci doar la ora cand pot fi consumate.

In acest moment va trebui sa iti corelezi achizitia ziarelor si a laptelui in apropierea uneia dintre orele la care se consuma preparatul culinar. Asta pentru ca, asa cum am spus si mai sus putin, energia se consuma automat cu 5% pe ora, cu 10% in timpul unei lupte si cu 50% in timp ce muncim.

Se poate intampla sa incepi sa cumperi ziare si lapte pe la ora 09:10, in speranta ca pana la 09:14 ai terminat de cumparat tot ce trebuie. Dar pana gasesti 10 ziare ieftine si cumperi laptele, pe cand ajungi sa cumperi si preparatul culinar constati ca este deja ora 09:16. In acest caz preparatul culinar va ramane in inventar si se va consuma doar la ora 15:15, adica peste 6 ore. Daca astepti ora 15:15 ca sa dai luptele, in aceste 6 ore vei pierde 30% din energie. Daca ai avut sa zicem 9 energie, acesti 30% inseamna 2,7 energie, adica echivalentul a 9 ziare. Practic este ca si cum ai fi cumparat 9 ziare degeaba, pentru ca nu te-ai folosit de energia de la ele si ai pierdut suma platita pe acele ziare. De aceea este bine sa iti planifici din timp la ce ora vrei sa dai luptele si munca, astfel incat in acel moment sa beneficiezi de energia maxima.

Cafeaua si branza poti fi consumate de mai multe ori pe zi, dar nu sunt rentabile pentru lupte si pentru munca pentru ca sunt foarte scumpe. Acestea sunt recomandate doar daca ai nevoie urgenta de energie mare (daca lupti in arena) si dispui de bani pentru a-ti permite.

Important!

Iti voi spune o informatie importanta, pe care multi nu o cunosc sau nu vor sa o divulge. Energia scade cu 5% pe ora, iar scaderea acesteia se face la minutul 14.  Cand dai o lupta, bonusul il primesti la sfarsitul luptei (dupa 10 minute), iar energia scade cu 10% tot la sfarsitul luptei. Poti sa cumperi energie din ziare, lapte, vin sau preparate culinare si dupa ce ai inceput o lupta, pentru ca bonusul il primesti in functie de energia pe care o ai la sfarsitul luptei. Calculeaza-ti minutul cand dai o lupta, astfel incat aceasta sa se termine inainte de minutul 14.

Daca totul decurge bine, dupa 2-3 saptamani de joc, ar trebui sa ai suficienti bani (in jur de 15 Ron) ca sa poti achizitiona zilnic pentru un plus de 25 energie un litru de vin. Vinul il cumperi tot de la Piata locala. Se poate consuma o data pe zi, iar energia se distribuie la cumparare.

In acest moment poti beneficia zilnic de 1+3+5+5+25 = 39 puncte de energie pe care sa le folosesti in lupte si la munca pentru a castiga bani mai multi.

Cand ai acumulat in cont suma de 50 Ron, poti incepe sa explorezi si alte optiuni din joc pentru a-ti mari castigurile.

Maximizarea castigurilor

Munceste zilnic. Pentru 3 zile consecutive de munca vei primi un bonus din partea Guvernului. Acest bonus se stabileste periodic de catre guvern si se plateste doar acelor utilizatori care au muncit 3 zile calendaristice consecutiv. Daca sari peste o singura zi, bonusul nu se acorda pana cand ai 3 zile consecutiv muncite. Acest bonus este destul de mare si nu trebuie ratat, mai ales de cei care sunt la inceput de drum in MarketGlory. Daca te loghezi prin aplicatia descarcata de pe site, bonusul creste cu inca 25%.  De exemplu daca bonusul este stabilit la 240 Ron, acesti 25% ii aduc un plus de 60 Ron, rezultand un bonus de 300 Ron. Acest bonus este calculat cu aceeasi formula ca si salariul pe care il primesti: se inmulteste cu productivitatea si se imparte la 1000.

Pentru a-ti spori castigurile adu in joc persoane noi. Acestea vor deveni referalii tai pentru 100 de zile si iti vor plati impozit cel putin 10% din veniturile pe care le incaseaza. Referalii sunt o sursa importanta de castig. Inainte de a expira perioada unui referal, poti sa-l blochezi pentru inca 30 de zile platind o taxa de 0.8€. Cu timpul vei vedea ca o sa ai si referali seriosi care vor sa castige si intra zilnic sa-si dea luptele si sa munceasca. Vor exista referali profitabili care merita sa-i blochezi pentru aceasta taxa, deoarece in cele 30 de zile cat este blocat de tine iti va aduce venituri mult mai mari decat ai investit pentru blocarea lui. Va fi decizia ta care referal merita sa-l blochezi si care sa-l lasi liber dupa ce ii expira perioada.

Pentru a inscrie persoane noi in joc promoveaza-ti linkul de referal. Il gasesti pe pagina principala, deasupra inventarului.

2016-03-23_230143

Promoveaza linkul pe retele sociale, pe forumuri, pe bloguri, anunturi online, pe site-uri de traffic exchange, pe site-uri PTC, etc. Eu recomand cu incredere site-ul de traffic exchange EasyHits4U . Te poti inscrie gratuit si iti promovezi linkul de referal. Mai mult, de pe acest site poti primi si bani pentru vizitele efectuate catre alte site-uri. Este un site de incredere care plateste constant din 2003.

Daca muncesti in fiecare zi, in functie de numarul referalilor activi pe care ii ai, iti creste zilnic experienta astfel:

 • 0 referali – cu 0.7 puncte pe zi
 • 1 referal activ – cu 1 punct pe zi
 • 2 referali activi – cu 1.5 puncte pe zi
 • 3 referali activi – cu 2 puncte pe zi
 • 4 referali activi – cu 2.5 puncte pe zi
 • 5 sau mai multi referali activi – cu 3 puncte pe zi

Un referal este considerat activ daca la ora 11:30 are energie peste 1, daca s-a logat in joc in ultimele 24 de ore si daca a dat zilnic cel putin 5 lupte.

Ajuta-ti referalii si sfatuieste-i ce sa faca sa castige mai mult si in acest fel iti sporesti si tu castigurile.

Poti sa-ti maresti veniturile in joc ca incepator printr-un boost de experienta achizitionand unui din pachetele promotionale. Primul pachet, cel de 20 €, te scuteste de un an de munca zilnica pentru a-ti mari experienta cu 200 puncte. Celalalt pachet de 40 € te scuteste de doi ani si jumatate de munca zilnica pentru a-ti creste experienta cu 600 puncte. Majoritatea celor care sunt inscrisi de cateva luni si scot saptamanal sume frumusele din acest joc au investit initial in aceste pachete.

Desigur ca se poate si fara achizitionarea acestor pachete. Dar dureaza mai mult pana poti atinge aceleasi rezultate.

Important!

Nu te descuraja de veniturile mici care o sa le ai zilnic la inceput. Chiar daca nu ai timp zilnic sa dai cele 10 lupte, incearca sa dai zilnic munca (dureaza 1 minut) pentru ca vei acumula experienta. Cu cat experienta este mai mare, cu atata vor fi mai mari si castigurile. Eu nu am investit nimic si am reusit sa retrag bani. Poti face asta si tu. De cate ori s-au adunat in cont 100 ron am cumparat cate 10 gold. De cate ori s-au adunat 25-30 gold am cumparat 1 euro. Daca ai referali activi care au la ora 11:30 cel putin 5 energie primesti bonus in gold. La sfarsit de luna se calculeaza bonusul pentru referali, iar daca ai multi referali activi primesti un bonus in gold foarte consistent.

Dupa ce te-ai inscris, urmareste in partea de sus pliculetul rosu. Prin intermediul mesageriei din joc putem comunica. Orice nelamurire ai despre joc, scrie-mi si iti voi raspunde in cel mai scurt timp. Poti sa lasi un comentariu si la sfarsitul acestui articol.

2016-03-23_222359

Daca nu te-ai inscris inca, apasa butonul de mai jos.

Inregistrare

3 comentarii

 1. Salut, destul de interesant.. am început de acum 5 luni sa ma joc și am avut câțiva referali, făcusem cam 3-4 euro și din păcate am pierdut contul, acum am început iar sa joc, mai am câteva întrebări despre acest joc care încă nu le știu, te rog dacă vrei să-mi trimiți un mesaj pe Facebook : Zaharia Ovd. Mulțumesc

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.